MIELE Ontkalkingstabletten - 6 stuks

MIELE Ontkalkingstabletten - 6 stuks

Verwijderd schadelijke kalkaanslag. Zorgt voor een langere levensduur van je espressomachine. Inhoud: 6 ontkalkingstabletten á 50gr. Goed voor 3 tot 6 keer ontkalken.
Lees meer

Levertijd circa 3-4 dagen

0 stuks op voorraad

22,95 22,90
Per stuk excl. €5,95 verzendkosten (Gratis verzending vanaf €50)
ECCELLENTE
Bekijken
Product Informatie

Inhoud
6 Miele Ontkalkingstabletten, á 50gram
Goed voor 3 tot 6 keer ontkalken van de Miele koffiemachine.

Omschrijving
Je dient de Miele koffiemachine / espressomachine regelmatig ontkalken. Alleen dan kan de machine optimaal functioneren. Om je daaraan te herinneren, is het apparaat voorzien van een speciale controlefunctie.

Als je tot het volgende ontkalken nog 50 kopjes kunt bereiden, verschijnt in het display de melding: "Aantal tot ontkalken: 50". Deze melding (aftellend) verschijnt vanaf nu na elke bereiding (koffie, espresso, melkschuim, heet water). Als de teller bij 0 is, wordt de Miele machine geblokkeerd en verschijnt in het display "Ontkalken - Starten". Je moet nu eerst het apparaat ontkalken, voordat je weer koffie kunt bereiden!

Voor het ontkalken gebruik je de Miele ontkalkingstabletten en de gekleurde ontkalkingstrechter!

Houdt je aan de mengverhouding zoals aangegeven op de verpakking de Miele ontkalkingstabletten. Het Miele apparaat kan anders beschadigd raken. Als er bij het ontkalken spatten op het front komen, wis deze dan meteen weg. Het front wordt anders aangetast. Reinig na het ontkalken het waterreservoir en de opvangschaal grondig. Er mogen geen ontkalkingsresten achterblijven! 

Instructie
Het display begeleidt je bij het ontkalken. Voer de aangegeven handelingen uit, zoals de opvangschaal legen, het waterreservoir vullen, etc.
Als je de OK-toets heeft aangetipt, kun je de ontkalkingsfunctie niet meer afbreken. Het Miele ontkalkingsprogramma moet nu volledig worden uitgevoerd. Dit is een veiligheidsvoorziening die garandeert dat men het apparaat correct ontkalkt. Het ontkalken is zeer belangrijk voor de levensduur van het apparaat en voor het functioneren ervan.

  1. Als je via een melding in het display wordt verzocht de Miele ontkalkingstabletten in het waterreservoir te doen, haal dan het waterreservoir uit het apparaat en vul het tot aan de markering met lauw water. Doe nooit minder water in het reservoir, anders wordt het ontkalkingsprogramma voortijdig afgebroken.
  2. Doe vervolgens 1 of 2 Miele ontkalkingstabletten in het water. Laat de Miele tabletten geheel oplossen, voordat je het waterreservoir sluit en terugplaatst in het apparaat.
  3. Het afvalbakje als opvangschaal te gebruiken, haal dan het afvalbakje uit de Miele koffiemachine en plaats het onder het schenktuitje en het stoomventiel.
  4. De perforator te verwijderen en de ontkalkingstrechter te plaatsen, open dan de deur en trek de perforator er helemaal uit.
  5. Plaats op dezelfde plek de gekleurde ontkalkingstrechter.
  6. Om het ventiel te openen, duw dan de schuifknop omlaag totdat deze vastklikt.
  7. Het duurt minimaal 5 minuten totdat het Miele ontkalkingsprogramma start. In deze tijd kunnen de Miele ontkalkingstabletten in het water oplossen. Mocht de start nog langer duren, dan is het apparaat nog te warm. Tijdens het ontkalken stroomt uit het stoomventiel en het schenktuitje een beetje water met ontkalkingsmiddel, daarna volgt een inwerktijd, vervolgens stroomt er weer een beetje water met ontkalkingsmiddel uit, etc. In het display kun je zien hoe lang dit proces nog ongeveer duurt.
  8. Als je via het display wordt verzocht vers water in het reservoir te doen, spoel het waterreservoir dan grondig met schoon water af (er mogen geen ontkalkingsresten achterblijven!) en vul het weer met schoon drinkwater tot aan de markering.
  9. Gooi meteen ook het afvalbakje leeg.

Tijdens het spoelen stroomt uit beide openingen water. Omdat ook de binnenkant van de Miele koffiemachine / espressomachine wordt doorgespoeld, moet tussendoor ook herhaaldelijk de opvangschaal worden leeggegoten, zodat het spoelproces kan worden voortgezet. Als in het display: Functie beëindigd staat, is het apparaat ontkalkt.
Het apparaat wordt nu nog eens kort doorgespoeld en daarna kun je weer dranken bereiden.

Miele CVA 2660 6431 6401 6405 6800 6805 3660 5060 5065 4085.
Miele CM 6110 6310 7300

Opmerking
De Miele ontkalkingstabletten hebben geen ontvettende / reinigende werking.
Schaf daarvoor de Miele Reinigingstabletten aan. 

Productnummer: 5626050 / 10178330

Naam Ontkalkingstabletten - 6 stuks
Merk MIELE
Artikelcode 10178330
SKU E-0614
EAN 4002513095845
Veiligheidsblad Download MSDS
Conditie Nieuw