"https:\/\/cdn.webshopapp.com\/shops\/352007\/themes\/173985\/assets\/author-default.jpg?2023092911431220201223172913"

Recept voor Luchtige Koffiemousse taart met Eccellente espressobonen

15 Augustus 2023
Recept voor Luchtige Koffiemousse taart met Eccellente espressobonen
Gastblog van Debbie
Gastblog van Debbie
Expert
Wist je dat je met koffie ook heel lekker kunt bakken? Deze luchtige koffiemousse taart met Eccelente espressobonen zorgt voor een waar genietmoment! De heerlijke chocoladecake bodem wordt bedekt met een luchtige laag koffiemousse en het cacaopoeder maakt het helemaal af. Door de zachte en zoete smaak van de Nicaragua espressobonen krijg je een goede koffiesmaak die niet overheerst. Deze taart maak je het liefst een dag van tevoren klaar. Haal hem op de dag van serveren een half uur van tevoren uit de koelkast, dan is ‘ie het lekkerst.

Wat heb je nodig voor deze luchtige koffiemousse taart?

8 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Oventijd: 25 minuten
Koeltijd: minstens 4 uur, bij voorkeur een nacht

 

Voor de cakelaag:

  • 110 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram pure chocolade
  • 3 eieren, gesplitst
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 8 gram cacaopoeder + extra om te bestrooien
  • snuf zout


Voor de koffie mousse:

  • 2 eidooiers
  • 100 gram suiker
  • 12 gram maizena
  • 160 ml warme melk (ongeveer 25 graden)
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels espresso (Eccellente espressobonen)
  • 3 blaadjes gelatine
  • koud water
  • 250 gram slagroom

 

Benieuwd hoe je deze verrukkelijke taart maakt? Bekijk het volledige Recept voor koffiemousse taart van Deb's Bakery & Kitchen!