"https:\/\/cdn.webshopapp.com\/shops\/352007\/themes\/182834\/assets\/author-default.jpg?20240530212252"

Help ik heb last van vetluis in mijn wasmachine!

31 Mei 2024
Help ik heb last van vetluis in mijn wasmachine!
Sandra
Sandra
Expert
Dat de was schoon uit je wasmachine moet komen klinkt logisch. Maar wist je dat je wasmachine zelf ook een wasbeurt nodig heeft? Er kan namelijk vetluis ontstaan, wat schadelijk is voor je wasmachine en ervoor zorgt dat jouw was minder schoon wordt en een nare geur krijgt. Herken jij dit? Of wil je dit graag voorkomen? Dan is het nu de hoogste tijd om je wasmachine eens grondig schoon te maken!

Waarom moet je de wasmachine regelmatig reinigen?

Een heerlijk frisse was begint met een schone wasmachine. Door je wasmachine regelmatig te reinigen met een geschikt  reinigingsmiddel zorg je ervoor dat nare geurtjes geen kans krijgen en je schone  was ook echt schoon en fris blijft!

Jouw  wasmachine heeft geregeld een eigen wasbeurt nodig. Als je dit niet regelmatig doet, dan kan er vetluis ontstaan. Vetluis  bestaat uit een substantie bestaande uit  bacteriën en zeepresten. Dit vormt tezamen een stinkende grijze smurrie, die ook bekend staat als wasluis. Deze smurrie ontstaat onder andere in de rubberen rand die tussen het deurtje en de wasmachine zit, achter in het wasmiddelbakje en in de wasmachine zelf. Resten wasmiddel en bacteriën gaan zich vasthechten en ophopen. Ook kunnen bacteriën en zeepresten er voor zorgen dat je schone was bruine vlekken en een nare geur krijgt.

 

Het belang van regelmatige reiniging voor de levensduur van je wasmachine

Regelmatig onderhoud en reiniging van je wasmachine zijn niet alleen goed voor een heerlijk frisse en schone was, maar verlengt ook nog eens de levensduur van je wasmachine . Wanneer je elke drie maanden je wasmachine reinigt met een wasmachine reiniger, dan verwijder je hiermee de wasmiddelresten. Het middel voorkomt onaangename geuren en zorgt ervoor dat de wasmachine van binnen gereinigd wordt en de was er schoon en fris uit blijft komen. Daarnaast zorg je ervoor dat alle onzichtbare onderdelen goed blijven functioneren en je wasmachine langer meegaat. Kortom: een win-win situatie!

Frisse geur en schone was: als je wilt dat je wasgoed lekker ruikt, dan wil je geen stinkende wasmachine hebben door vetluis of wasluis. Het regelmatig schoonmaken van je wasmachine, met name de trommel, haalt vieze geurtjes uit de machine en zorgt ervoor dat je was lekker schoon wordt. Gebruik bij het wassen niet teveel wasmiddel, om te voorkomen dat er opnieuw vetluis ontstaat.

Je wasmachine gaat langer mee: door je wasmachine goed schoon te houden, verklein je de kans dat onderdelen slijten, minder goed hun werk doen of kapot gaan.

Besparing: een schone wasmachine presteert het best! Dit betekent dat hij het water snel opwarmt en je geen extra wasbeurt hoef te draaien omdat je kleding niet helemaal fris en schoon uit de trommel is gekomen. Je bespaart hiermee water en energie!

Omdat wasmachines tegenwoordig energiezuiniger worden gemaakt, gebruiken ze minder water en wassen ze op een lagere temperatuur. Dit is het beter voor het milieu en jouw portemonnee, maar dit kan wel een reden zijn waarom je wasmachine sneller stinkt en minder schoon wast. Om dit te voorkomen is het van belang om minstens iedere drie maanden goed te reinigen.

 

Met deze handige "tips" geef jij bacteriën en schimmels geen kans in je wasmachine!

Naast het schoonmaken van de wasmachine is het belangrijk om na elke wasbeurt het deurtje van de machine en de wasmiddellade open te laten om te luchten. Door het luchten voorkom je de groei van bacteriën en schimmels, wel zo fris dus! Wanneer je vergeten bent om bijvoorbeeld de wastrommel te laten luchten ruik je dit helaas meteen.

Daarnaast is het verstandig om elke keer de rubbers in de trommel droog te maken. Dit voorkomt ophoping van vetluis. 

Wil jouw wasmachine echt in topconditie houden?

Wil jij dus ook langer blijven genieten van een schone wasmachine en wil je vetluis geen kans geven? Gebruik dan de Siemens- Bosch reiniger voor wasmachine. Voor een grondige reiniging in je wasmachine. Je verlegt hiermee de levensduur en prestatie van je machine en zo bespaar je onnodige reparatie kosten! Deze reiniger is naast Siemens - Bosch ook geschikt voor ALLE andere merken wasmachines.

 

Ontkalk je wasmachine naast het reinigen om kalkaanslag te verwijderen

Kalk is een hardnekkig probleem voor wasmachines en bij het ophopen van kalk kan het serieuze schade aan je wasmachine toebrengen. Lees ons blog over het voorkomen van verkalking in je wasmachine. Benieuwd naar al onze producten voor je wasmachine? Ontdek ons assortiment aan wasmachine onderhoudsproducten.