"https:\/\/cdn.webshopapp.com\/shops\/352007\/themes\/182834\/v\/2172911\/assets\/author3.jpg?20240116100953"

Ontdek de nieuwe Philips Baristina: een heerlijke espresso bij je thuis in een swipe

11 Juli 2024
Ontdek de nieuwe Philips Baristina: een heerlijke espresso bij je thuis in een swipe
Lianne
Lianne
Expert
In de wereld van koffie is er altijd ruimte voor innovatie. Philips heeft de lat opnieuw hoger gelegd met hun nieuwste espressomachine: de Baristina. Deze innovatieve koffiemachine maakt het mogelijk om in minder dan 60 seconden te genieten van een perfecte espresso of lungo en dit allemaal met een enkele 'swipe' beweging! In dit blog nemen we je mee in de wereld van de Baristina en geven we je waardevolle tips over hoe je deze fantastische machine optimaal kunt onderhouden, inclusief het ontkalken.

Waarom de Baristina een Gamechanger is

De Philips Baristina is ontworpen voor koffieliefhebbers die geen compromis willen sluiten op het gebied van smaak en gemak. Hier zijn enkele redenen waarom de Baristina een must-have is voor elke koffiekenner:

 

1. Snelheid en gemak

Met de Baristina zet je in minder dan 60 seconden een perfecte espresso of lungo. Het enige wat je hoeft te doen is een simpele ‘swipe’ beweging maken en de machine doet de rest. In de drukste ochtend kun je dus genieten van een heerlijke kop koffie zonder daarbij tijd te verliezen.

 

2. Versheid van bonen

De Baristina gebruikt verse koffiebonen wat zorgt voor een ongeëvenaarde smaak en aroma. Dit betekent dat elke kopje koffie die je zet ook echt vers is waarmee je de rijke smaken van de koffiebonen proeft. Op zoek naar koffiebonen van hoge kwaliteit? Proef en ontdek ons ruime assortiment Eccellente koffiebonen.

 

3. Duurzaamheid

Philips heeft bij het ontwerp van de Baristina rekening gehouden met duurzaamheid. De machine is energiezuinig* en gemaakt van meer dan 50% gerecycled plastic. De Baristina maakt een echte espresso met minder gebruik van nieuwe materialen. Door het gebruik van verse bonen in plaats van voorgemalen koffie heb je minder afval. Gebruik de Eccellente onderhoudsproducten geschikt voor Philips Baristina om de levensduur van je machine te verlengen en je minder snel een nieuwe machine hoeft te kopen.

 

4. Innovatief ontwerp

Het stijlvolle en moderne ontwerp van de Baristina past perfect in elke keuken. De machine is compact en neemt weinig ruimte in beslag en heeft toch een elegante uitstraling. De Baristina is verkrijgbaar in het wit en zwart en voor het portafilter heb je zelfs de keuze uit zeven kleuren. Je kunt je machine dus eenvoudig aanpassen aan jouw persoonlijke smaak en keukenstijl.

 

5. Gebruiksvriendelijke interface

De Baristina is voorzien van een eenvoudig en intuïtieve bediening. Met slechts een enkele swipe beweging kun je de gewenste koffie selecteren en bereiden.

 

6. Personaliseerbare koffie-instellingen

Met de Baristina kun je de sterkte, hoeveelheid en temperatuur van je koffie instellen aan jouw persoonlijke voorkeur. Dit zorgt ervoor dat je altijd de perfecte kop koffie krijgt, precies zoals jij het wilt hebben.

 

7. Krachtige drukpomp

De Baristina is uitgerust met een drukpomp van 16 bar, wat zorgt voor een optimale extractie van smaken en aroma’s, resulterend in een espresso van barista-kwaliteit.

 

8. Milieuvriendelijke verpakking

De Baristina wordt geleverd in een plasticvrije verpakking die is gemaakt van meer dan 90% gerecycled papier en is 100% recyclebaar. Dit draagt bij aan de vermindering van afval en bevordert een duurzamere toekomst.

 

9. Geen afval van capsules

In tegenstelling tot capsulemachines produceert de Baristina geen plastic of aluminiumafval omdat je gebruik maakt van verse koffiebonen. Het gebruikte koffiedik kan eenvoudig worden hergebruikt om je planten te voeden. Lees meer over de mogelijkheden van koffiedik in je tuin in ons blog: 9 tips waarom koffiedik geweldig is voor je tuin. Dit maakt de Baristina niet alleen goed voor jou, maar ook voor onze planeet.

 

10. Betaalbaarheid

Met een prijs van € 299,99 is de Philips Baristina goedkoper dan een volautomatische espressomachine. Wil je de mogelijkheid tot een cappuccino of latte macchiato? De melkopschuimer kun je er los bij kopen voor € 89,99. Hierdoor heb je de mogelijkheid om je koffiemachine naar wens uit te breiden. Houdt er rekening mee dat een melkopschuimer ook onderhoud nodig heeft met bijvoorbeeld de Eccellente Melksysteemreiniger voor Philips.

 

11. Besparing op de lange termijn

Volgens Versuni, de fabrikant van de Baristina, kun je door het gebruik van koffiebonen aanzienlijk besparen. Als je drie kopjes espresso per dag drinkt, bespaar je met bonen volgens hun berekening ruim € 300,- vergeleken met het gebruik van bijvoorbeeld Nespresso-capsules.

 

Ontwikkeld door Versuni

De Baristina is ontwikkeld door Versuni, de tak van Philips die in 2021 werd overgenomen door de investeringsmaatschappij Hillhouse Capital. Het bedrijf betaalt jaarlijks een bedrag aan Philips om de merknaam op de koffiezetapparaten, airfryers en stofzuigers te mogen zetten. Marloes Laan, CMO van Versuni, zegt: "De Philips Baristina is hier om de koffiewereld wakker te schudden."

 

Volgens het bedrijf maakt het nieuwe koffieapparaat 'probleemloze espresso van barista-kwaliteit in elk huis toegankelijk'.

 

Conclusie

De Philips Baristina brengt een echte espresso naar jouw keuken, met een ongekend gemak en snelheid. Door regelmatig te ontkalken met de juiste producten, zoals de Eccellente ontkalker geschikt voor Philips Baristina, zorg je ervoor dat je machine optimaal blijft presteren en je elke dag kunt genieten van de perfecte kop koffie. Investeer in de Baristina en ervaar het verschil dat een hoogwaardige espressomachine kan maken in jouw dagelijkse koffieroutine.

Ben je in het bezit van een Philips Baristina en wil je meer weten over hoe je deze koffiemachine goed onderhoud? Bekijk ons blog over het onderhoud van de Philips Baristina.

 

*energiezuinig: verbruikt minder energie in vergelijking met eerdere modellen en andere espressomachines in zijn klasse.